فهرست مطالب

مجله تحقیقات نظام سلامت حکیم
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 30، پاییز 1384)

  • تاریخ انتشار: 1384/07/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • دکتر محمد فرهادی، سعید محمودیان *، وحیده یزدانپرستی، دکتر احمد دانشی صفحه 1
    مقدمه

    وزوز به احساس شنیداری از یک صدا در یک یا هر دو گوش یا در سر بدون حضور هر نوع محرک خارجی آشکار اطلاق می شود. در حدود 15-10 ٪ از جمعیت بزرگسال وزوز خودبخودی طولانی مدت (PST) را گزارش می کنند. مشکلات در درمان و وجود فرضیات زیاد در مورد وزوز و منشاء آنها، روش های مختلفی از درمان را نشان می دهند. تاثیر تحریک الکتریکی در بهبود وزوز توسط محققان مختلف از 22٪ تا 87٪ گزارش شده است. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثرات تحریک الکتریکی شنیداری در بهبود وزوز و شکایت های متعاقب آن بود.

    روش کار

    در کارآزمایی بالینی1 حاضر 42 بیمار دچار وزوز ممتد توسط تحریک الکتریکی تحت درمان قرار گرفتند. در بیماران ارزیابی های کامل گوشی، ادیولوژیکال و سایکواکوستیکال وزوز و همچنین تکمیل پرسشنامه استاندارد وزوز 2 قبل و بعد از درمان صورت می گرفت. بیماران تحریکات الکتریکی را بصورت پالسهای دو قطبی (امواج مربعی) با فرکانس HZ 50 و دیوریشن 5/0 ثانیه در طی 7 جلسه (هفته ای یک بار به مدت 20 دقیقه) توسط سیستم تحریک پرومونتوری نوکلئوس دریافت می کردند. همچنین جهت ارزیابی شکایت های همراه وزوز در قبل و بعد از درمان با تحریک الکتریکی، از پرسشنامه TQ استفاده نمودیم.

    یافته ها

    در گروه بیماران با بهبودی در وزوز (28 نفر) میانگین نمره کل ومیانگین نمرات هریک از زیرگروه های مورد بررسی در پرسشنامه TQ بعد از درمان کاهش معنی داری را نشان داد (05/0 > P) ولی در گروه بیماران بدون بهبودی در وزوز این کاهش معنی دار تلقی نشد. همچنین کاهش بلندی وزوز در گروه بیماران با بهبودی معنی دار (002/0 = P) ، ولی در گروه بدون بهبودی این کاهش محسوس نبود.

    نتیجه گیری

    افزایش تعداد جلسات درمانی با تحریک الکتریکی سبب بهبود وزوز و کاهش شکایت های همراه آن بدلیل ایجاد پلاستی سیتی مثبت در سیستم عصبی شنوایی می شود.

    کلیدواژگان: پرسشنامه وزوز، شکایت های روانشناختی همراه وزوز، تحریک الکتریکی خارجی
  • فرشید علاالدینی، رزیتا فاطمی، هومن رنجبران جهرمی، الهام اصغری رودسری، شروین اسکندری، حمیدرضا توکلی، اوستا رضوی، علی فیض زاده، احمدرضا حسین پور، علیرضا میرزاصادقی صفحه 9
    مقدمه مهاجرت نیروهای نخبه علمی و فرم تشدید یافته آن که از آن به عنوان فرار مغزها یاد می شود پدیده ای شناخته شده در کشورهای در حال توسعه است. این مهاجرت در گروه فارغ التحصیلان پزشکی می تواند عوارض زیادی را برای ساختار خدمات بهداشتی هر کشوری ایجاد کند. کشور ما در سال های اخیر با امواج گسترده فرار مغزها چه در حوزه متخصصین علوم پزشکی و چه در سایر حوزه ها روبه رو بوده است. این مطالعه با هدف بررسی میزان تمایل پزشکان به مهاجرت و عوامل مرتبط با آن پرداخته است.
    روش کار
    مطالعه به صورت پیمایش پستی بر روی نمونه ای تصادفی از پزشکان ثبت شده در نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران شامل 5482 نفر انجام گردید. پرسش نامه ای حاوی سووالاتی در مورد تمایل به مهاجرت و علل آن برای پزشکان فرستاده شد و نتایج حاصل از 2789 پرسش نامه پر شده، مورد تحلیل قرار گرفت.نتایج متوسط تمایل به مهاجرت در مقیاس صفر تا صد در بین پزشکان ایرانی 53.3 می باشد)دامنه اطمینان 51.9:%95 تا (54.7. این تمایل در مردان و زنان اندکی متفاوت است 54.6) در مردان و 50.0 در زنان(و در افراد مجرد بیش تر از افراد متاهل می باشد 61.8) در مجردها و 51.0 در متاهل ها(. مهم ترین عوامل زمینه ساز این تمایل از نظر پزشکان درآمد کم مشاغل پزشکی، درآمد ناکافی و هزینه و تورم زیاد، وجود تبعیض های موجود در جامعه، نیاز به پیشرفت شغلی، و فقدان یا کم بود امکانات رفاهی بوده است. پزشکان ایرانی امکان مهاجرت خود در مقیاس صفر تا صد به طور متوسط 30.85 اعلام نموده اند)دامنه اطمینان 30.52:%95 تا (31.18. ایشان موانع اصلی در راه مهاجرت خود را مشکلات مالی، مسایل خانوادگی، و مشکلات موجود در کشورهای مقصد عنوان کرده اند.
    نتیجه گیری
    بیش از نیمی از پزشکان ایرانی تمایل بیش تر از متوسطی به مهاجرت از کشور دارند. این تمایل به مشکلات مالی، شغلی، و اجتماعی مربوط می شود.
    کلیدواژگان: پزشک، مهاجرت، نگرش، ایران
  • سعید محمودیان، محمد فرهادی، احمد دانشی، وحیده یزدان پرستی صفحه 15
    مقدمه وزوز به احساس شنیداری از یک صدا در یک یا هر دو گوش یا در سر بدون حضور هر نوع محرک خارجی آشکار اطلاق می شود. در حدود %10-15 از جمعیت بزرگسالان وزوز خودبخودی طولانی مدت (PST) را گزارش می کنند. مشکلات در درمان و وجود فرضیات زیاد در مورد وزوز و منشا آنها، روش های مختلفی از درمان را نشان می دهند. تاثیر تحریک الکتریکی در بهبود وزوز توسط محققان مختلف از %22 تا %87 گزارش شده است. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثرات تحریک الکتریکی شنیداری در بهبود وزوز و شکایت های متعاقب آن بود.
    روش کار
    در کارآزمایی بالینی حاضر 42 بیمار دچار وزوز ممتد توسط تحریک الکتریکی تحت درمان قرار گرفتند. در بیماران ارزیابی های کامل گوشی، ادیولوژیکال و سایکواکوستیکال وزوز و همچنین تکمیل پرسشنامه استاندارد وزوز قبل و بعد از درمان صورت می گرفت. بیماران تحریکات الکتریکی را بصورت پالسهای دو قطبی (امواج مربعی) با فرکانس 50HZ و دیوریشن 0.5 ثانیه در طی 7 جلسه)هفته ای یک بار به مدت 20 دقیقه(توسط سیستم تحریک پرومونتوری نوکلئوس دریافت می کردند. همچنین جهت ارزیابی شکایت های همراه وزوز در قبل و بعد از درمان با تحریک الکتریکی، از پرسشنامه TQ استفاده نمودیم.
    یافته ها
    در گروه بیماران با بهبودی در وزوز 28) نفر(میانگین نمره کل و میانگین نمرات هر یک از زیر گروه های مورد بررسی در پرسشنامه TQ بعد از درمان کاهش معنی داری را نشان داد (P<0.05) ولی در گروه بیماران بدون بهبودی در وزوز این کاهش معنی دار تلقی نشد. همچنین کاهش بلندی وزوز در گروه بیماران با بهبودی معنی دار (P=0.002)، ولی در گروه بدون بهبودی این کاهش محسوس نبود.
    نتیجه گیری
    افزایش تعداد جلسات درمانی با تحریک الکتریکی سبب بهبود وزوز و کاهش شکایت های همراه آن بدلیل ایجاد پلاستی سیتی مثبت در سیستم عصبی شنوایی می شود.
    کلیدواژگان: پرسشنامه وزوز، شکایت های روانشناختی همراه وزوز، تحریک الکتریکی خارجی
  • فرهاد غریب دوست، سیدآرش طهرانی بنی هاشمی، ماندانا رضازاده صفحه 25
    مقدمه درگیری پوستی و عروقی جزو تظاهرات اصلی و اولیه اسکلرودرمی محدود است که می تواند در تشخیص این بیماری در مراحل اولیه و به دنبال آن شروع درمان قبل از پیشرفت ضایعات فیبروتیک در پوست و احشا داخلی کمک کننده باشد. هدف از انجام مطالعه تعیین حساسیت و ویژگی تظاهرات پوستی و عروقی به منظور تشخیص بیماری اسکلرودرمی محدود بود.
    روش کار
    40 بیمار مبتلا به اسکلرودرمی که با معیار ACR (انجمن روماتولوژی آمریکا) تشخیص آنها مسجل شده بود، از بین مراجعه کنندگان به درمانگاه کلاژن و اسکولار مرکز تحقیقات روماتولوژی همراه با 40 بیمار مبتلا به سایر بیماری های کلاژن و اسکولار و 40 نفر افراد سالم انتخاب و از نظر وجود علایم پوستی آکروسیانوز، آکرواستئولیز، گانگرن، پدیده رینود، زخم های گوده گذار، تلانژکتازی بیش از 5 عدد در صورت و کف دست، هیپوپیگمانتاسیون، هیپرپیگمانتاسیون، قطر عمودی و افقی دهان و تعداد چین های شعاعی اطراف دهان بررسی گردیدند.نتایج میانگین سن در مبتلایان به اسکلرودرمی و افراد سالم 40 سال و در سایر بیماری های کلاژن و اسکولار 36 سال بود. سن افراد در گروه های مورد بررسی بین 14-70 سال متغیر بود. همچنین در هر سه گروه، بیش از %95 افراد مورد مطالعه را زنان تشکیل می دادند. سه گروه مورد مطالعه از نظر سن و نسبت مرد به زن اختلاف آماری معنی داری نداشتند. بیماران اسکلرودرمی بطور متوسط 7 سال و 7 ماه از بیماریشان می گذشت. از میان تظاهرات پوستی مختلف، رینود و زخم گوده گذار به ترتیب با %97.5 و %82.5 بیشترین حساسیت و آکروسیانوز و آکرواستئولیز به ترتیب با %5 و %12.5 کمترین حساسیت را در تشخیص اسکلرودرمی داشتند. در تشخیص مبتلایان به اسکلرودرمی از افراد سالم، علایم پوستی آکروسیانوز، آکرواستئولیز، گانگرن، زخم گوده گزار، تلانژکتازی بیش از 5 عدد در صورت و کف دست، هیپوپیگمانتاسیون، هیپرپیگمانتاسیون همگی ویژگی %100 داشتند. در تشخیص مبتلایان به اسکلرودرمی از مبتلایان به سایر بیماری های کلاژن و اسکولار نیز علایم فوق ویژگی %100 داشتند. ویژگی رینود در تشخیص بیمار اسکلرودرمی از فرد سالم %97.5 و از مبتلایان به سایر بیماری های کلاژن و اسکولار %70 بود.به منظور پیدا کردن بهترین نقطه جداسازی برای قطر عمودی و افقی دهان و تعداد چین های دهانی از منحنی ROC استفاده گردید که بیشترین سطح زیر منحنی برای تشخیص بیماران اسکلرودرمی از افراد دو گروه دیگر متعلق به تعداد چینهای دهانی بود
    نتیجه گیری
    با توجه به حساسیت و ویژگی بالای پدیده رینود و شروع تظاهر این علامت در مراحل ابتدایی بیماری، می توان آن را به عنوان پدیده قابل قبول برای غربالگری بیماران تلقی نمود. برای قضاوت صحیح در مورد ویژگی علایم هیپرپیگمانتاسیون و هیپوپیگمانتاسیون مطالعه ای با گروه کنترلی شامل بیماران پوستی و در مورد علایم آکروسیانوز، آکرواستئولیز و گانگرن نیاز به گروه کنترل شامل بیماری های عروقی مثل واسکولیت ها، آترواسکلروز، انسدادهای شریانی حاد و ترومبو آنژئیت ابلیتران می باشد.
    کلیدواژگان: اسکلرودرمی محدود، حساسیت، ویژگی، تظاهرات پوستی، تظاهرات عروقی
  • محمدرضا ظفرقندی، سیداحمد رضایی، حمیدرضا خلخالی صفحه 31
    مقدمه اهمیت رضایت بیمار از خدمات دریافتی یکی از ارکان سیستم های ارتقای کیفیت می باشد یکی از خدمات ارائه شده به بیمار پذیرش و جنبه های مختلف آن می باشد. چنانچه رضایت بیمار از نحوه پذیرش مورد توجه قرار گیرد دیگر فرآیندهای ارایه خدمت در حین بستری را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد. رضایت از پذیرش بیمار جنبه های مختلفی شامل نحوه برخورد پرسنل با بیمار، میزان زمان انتظار برای بستری، برخورد پزشک و پرسنل درمانی بیمار، بحث مالی پذیرش و بستری شدن بدون مشکل در بخش می باشد. در این مطالعه بر آن شدیم تا این جنبه ها را در بیماران بستری در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد بررسی قرار دهیم.
    روش کار
    روش انجام کار مصاحبه با بیماران در حال ترخیص بود که نظرات آنها در این موارد به پرسشنامه منتقل می گشت. بیماران بستری در این بیمارستان ها بر حسب روال ایجاد شده در طی 2 ماه مورد مصاحبه قرار گرفتند و از مجموع 1378 بیمار مرخص شده جنبه های مختلف رضایت از پذیرش بررسی و اطلاعات جمع آوری شده در دو بخش آمار و شاخص های توصیفی و آمار استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بیماران بر اساس میزان رضایت کلی در سه گروه راضی، تا حدودی راضی و ناراضی طبقه بندی می شوند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 66.6 درصد از بیماران برای بستری انتظاری نداشته اند در حالیکه %26.8 از آنها زمان انتظاری را متحمل شده اند که از آن راضی نبوده اند برای %56.3 از بیماران زمان ورود به فوریت پزشکی تا بخش مربوطه طولانی نبوده است در حالیکه %11.7 این زمان را طولانی دانسته اند. 82.4 درصد 1135) نفر(از بیماران از برخورد خوب کارکنان پذیرش رضایت داشته اند و 4.7 درصد 65) نفر(آنها از این مورد ناراضی اند. %91.3 از بیماران پس از طی مرحله پذیرش بخش را به راحتی پیدا کرده اند و %80.5 از بیماران اظهار داشته اند که چنانچه لازم باشد دوباره به همان مرکز درمانی مراجعه می نمایند. در حالیکه %13.6 آنها چنین تمایلی نداشته اند. ضمنا %78.7 از بیماران مرکز مربوطه را برای درمان یکی از بستگان یا دوستان معرفی می نمایند. در حالی که %14.1 آنها چنین سفارشی نخواهد نمود. الگوی رضایت کلی از فرآیند پذیرش بیمار شامل %76 راضی، %14.6 تا حدودی راضی و %9.4 ناراضی بوده است.در بررسی عوامل موثر بر الگوی رضایت از فرآیند پذیرش ارتباط معنی داری بین رضایت از پذیرش با بیمارستان مربوطه (P=0.007) سطح سواد بیمار یا همراه او (P=0.004) طول مدت بستری (P=0.011) و داشتن بیمه (P=0.046) حاصل شده است. در حالیکه این رضایت با سن بیمار و وضعیت تاهل از لحاظ آماری بی ارتباط بوده است.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مشخص شد که میزان رضامندی بعضی از بیمارستان ها از بعضی دیگر بیشتر می باشد. به این ترتیب میتوان میزان رضایت را بوسیله الگو گیری از بیمارستانهای با رضایت بالاتر افزایش داد. دیگر روندهای پذیرش شامل: کاهش مدت انتظار برای بستری و بالابردن سطح بیمه در سطح بیماران نیز باید بهبود یابد.
    کلیدواژگان: رضامندی بیمار، پذیرش، زمان انتظار
  • زهرا شفیعی جندقی*، حمیده طباطبایی، محبوبه ساریجلو، رسول همکار، طلعت مختاری آزاد، رخشنده ناطق، محمود محمودی صفحه 38

    مقدمه تصمیم گیری در مورد زنان حامله ای که دچار راش شده اند یا در تماس با بیمار دارای راش های سرخجه فرم می باشند، ضرورت و اهمیت تشخیص افتراقی عفونت اولیه سرخجه را از عفونت مجدد روشن می سازد. در گذشته، برای تشخیص عفونت اولیه اثبات حضور IgM اختصاصی سرخجه در سرم کافی می نمود اما گاهی حضور IgM دلایلی غیر از عفونت اولیه سرخجه دارد. در این پژوهش با توجه به این حقیقت که اویدیتی IgG در عفونت اولیه پایین تر از اویدیتی آن در عفونت مجدد می باشد، کاربرد یک روش سرولوژیک برای سنجش اویدیتی IgG اختصاصی سرخجه بعنوان هدف در نظر گرفته شد.

    روش کار

    به این منظور یک مجموعه سرم (panel) 72 تایی از افراد دارای راش که سرخک منفی بودند انتخاب گردید. نمونه ها با در نظر گرفتن سن و معیارهای سرولوژیک)نتایج آزمون HI و ردیابی (IgM در دو گروه A)40 نمونه(و B)32 نمونه(قرار گرفتند که برای گروه A وجود IgG با اویدیتی پایین و برای گروه B وجود IgG با اویدیتی بالا مورد انتظار بود. بر روی نمونه های فوق IgG avidity assay (EIA format) با استفاده از کیت تجاری Radim و اوره 6 مولار (دناتوره کننده ضعیف پروتئین) با روش Elution انجام شد و اندکس اویدیتی بدست آمد.نتایج به کمک نرم افزار Splus با روش CART مرز بین IgG دارای اویدیتی بالا و IgG دارای اویدیتی پایین 47.5 درصد بدست آمد، بر این اساس به کمک منحنی Roc در نرم افزار SPSS حساسیت و ویژگی این آزمون بترتیب 0.969 و 0.975 محاسبه گردید.بحث در نهایت نتایج بدست آمده نشان می دهد این روش برای تشخیص افتراقی عفونت اولیه سرخجه از عفونت مجدد مناسب می باشد.

    کلیدواژگان: عفونت اولیه سرخجه، عفونت مجدد سرخجه، اویدیتی IgG
  • مهرابیان صدیقه، توحیدپور مریم، امتیازجو توحیدپور، محمدیان زهره صفحه 45
    مقدمه سالم بودن تمام اجزا و بالا بودن کیفیت آنها و اطمینان از بی ضرر بودن آنچه که روزانه مصرف می شود از اهمیت بالایی برخوردار است. لزوم بررسی ترکیبات پلی اتیلنی سنگین و سبک به عنوان گرانول اولیه و ظروف یکبار مصرف ساخته شده از آنها، منجر به طرح این پروژه تحقیقاتی گردید. لذا تحقیق حاضر با هدف بررسی اثرات جهش زایی و سرطان زایی این ترکیبات به انجام رسیده است.
    روش کار
    روش کار در این پژوهش با بهره گیری از آزمون Ames و نیز استفاده از سویه های سالمونلاتیفی موریوم TA100، TA104 که مستقیما از پروفسور Ames دریافت گردید، می باشد. در مرحله اول، این سویه ها از نظر خلوص خاصیت جهش مورد تایید قرار گرفتند. سپس انواع محصولات پلی اتیلنی به طور جداگانه به محیط کشت گلوکزاگار حداقل حاوی کشت تازه شبانه (TA100، TA104) اضافه گردیده، و متعاقبا با نمونه شاهد مثبت (شامل باکتری جهش یافته و ازید سدیم) و شاهد منفی (شامل باکتری جهش یافته و آب مقطر استریل) سنجیده شدند. در مرحله دیگری از این پژوهش به محیط اگار حداقل به همراه مواد پلی اتیلنی مشکوک به سرطان زایی به طور جداگانه میکروزوم کبد موش که در شرایط استریل تهیه گردیده، افزوده شد تا اثر ماده سرطان زا با تعین باکتری هایی که موتاسیون برگشتی یافته و هیستیدین تولید می کنند، اندازه گیری شود.نتایج نتایج این پژوهش با توجه به این مساله که سویه های TA100، TA104 موتاسیون مشخصی در اپرون هیستیدین خود دارند، آنها را وابسته به منبع هیستیدین خارجی نموده است. در تماس با یک موتاژن این موتاسیون قابلیت برگشت داشته و بنابراین باکتری مجددا مستقل از مصرف هیستیدین خارجی می گردد. در این پژوهش جهش زایی مواد از طریق شمارش کلنی ها و مقایسه آن با شاهد منفی که در اثر موتاسیون خودبخود حاصل می شود، به اثبات رسیده و سنجیده شد. نتایج حاصله نشان دادند که گرانول اولیه و ظروف مصرفی ساخته شده از پلی اتیلن سنگین (به صورت لیوان و ظروف یکبار مصرف، بطری حمل نوشابه و کیسه حمل شیر) دارای خاصیت جهش زایی نمی باشند، اما کیسه های نازک از جنس پلی اتیلن سبک سبب موتاسیون برگشتی سالمونلا در جهت سنتز هیستیدین شده و کیسه های پلی اتیلنی آغشته به روغن های جامد و مایع نیز اثر جهش زایشان افزایش یافته بود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله از این تحقیق حاکی از آن است که با توجه به اینکه پلی اتیلن خود به عنوان یک ماده کاملا بی خطر به حساب می آید، تنها دلیلی که می توان برای خاصیت جهش زایی و سرطان زایی کیسه ها عنوان کرد، حضور مواد بسیار فعالی است که به پلی اتیلن اضافه شده و در فرایند ساخت آن کاربرد دارد. لذا با توجه به حساس بودن این موضوع می بایست در نحوه ساخت کیسه ها دقت، توجه و کنترل بیشتری صورت گیرد.
    کلیدواژگان: جهش زایی و سرطان زایی، پلی اتیلن، سالمونلاتیفی موریوم، میکروزوم
  • مهدی قربانیان، معصومه شمس قهفرخی، مهدی رزاقی ابیانه، عبدالامیر علامه، غلام رضا بابایی، محمدباقر رضایی صفحه 54
    مقدمه آفلاتوکسین ها متابولیت های ثانویه سمی قارچی هستند که توسط سویه های مولد سم برخی از گونه های قارچ آسپرژیلوس بر روی مواد غذایی انسان و دام تولید می شوند. بدلیل خواص جهش زایی و سرطان زایی، این سموم از جمله عوامل مخاطره آمیز بهداشت عمومی در انسان و دام محسوب می گردند. مقابله با تولید آفلاتوکسین توسط قارچ های مولد و یا حذف آنها از مواد غذایی، توجه محققین زیادی را طی سال های گذشته بخود معطوف داشته است. گیاه چریش (نیم، آزادیراکتا ایندیکا) بعنوان یکی از عوامل مهار کننده تولید آفلاتوکسین توسط قارچ های مولد شناخته شده است. در تحقیق حاضر تاثیر پارامتر زمان بر رشد قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس و تولید آفلاتوکسین توسط آن در حضور غلظت های مختلف عصاره آبی برگ چریش بررسی گردید.
    روش کار
    قارچ مولد سم)آسپرژیلوس پارازیتیکوس (NRRL 2999 در محیط سوکروز فقیر از املاح (SLS) در حضور غلظت های مختلف عصاره آبی برگ گیاه چریش 0.2)، 0.8، 3.12، 12.5 و 50 درصد حجمی/ حجمی(در دوره های زمانی مختلف 2، 4، 6، 8، 10 و 12 روز در دمای 28 درجه سانتیگراد و شرایط متحرک 120 دور در دقیقه کشت داده شد. سپس وزن خشک میسلیومی تعیین گردید و محتوای آفلاتوکسین (AFB1)B1 میسلیومی و ترشحی با روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) اندازه گیری شد.نتایج عصاره آبی برگ چریش فاقد هر گونه تاثیر معنی دار بر رشد آسپرژیلوس پارازیتیکوس بود. تولید آفلاتوکسین در نمونه های کنترل (بدون مجاورت با عصاره) در روز 8 به حداکثر رسید و سپس تا روز 12 در حد ثابت باقی ماند. مهار بیوسنتز آفلاتوکسین در مجاورت چریش از نوع وابسته به زمان و دوز بود. در نمونه های مجاور شده با عصاره، در فاصله زمانی 2 روز تغییری در تولید آفلاتوکسین نسبت به کنترل مشاهده نشد. غلظت 12.5 و 50 درصد عصاره در روز 4 و روزهای 6 تا 12، منجر به کاهش تولید آفلاتوکسین شد که این کاهش در سطح P<0.05 با نمونه کنترل اختلاف معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده در تحقیق حاضر نشان می دهد که عصاره آبی برگ گیاه چریش بصورت وابسته به زمان، بدون هر گونه تاثیر معنی دار بر رشد قارچ، موجب مهار سنتز آفلاتوکسین می گردد. به نظر می رسد تاثیر مهاری عصاره بر تولید سم در مراحل اولیه مسیر بیوسنتز آفلاتوکسین یعنی زمانی که ژن های مسوول بیوسنتز سم حداکثر فعالیت خود را در داخل سلول های قارچ دارند، رخ می دهد.
    کلیدواژگان: آفلاتوکسین B1، چریش، آسپرژیلوس پارازیتیکوس، کروماتوگرافی لایه نازک، زمان انکوباسیون
|
  • Farhadi M_Mahmoudian S *_Yazdanparasti V_Daneshi A Page 1
    Introduction

    About 10-15% of adult population experience degrees of tinnitus in their life. The purpose of present study was to determine the effectiveness of AES on tinnitus improvement and associated psychological complaints.

    Methods

    Completing a standard tinnitus questionnaire, otolaryngological, comprehensive audiological and psycho acoustical tinnitus assessment in patients was made before and after AES. The patients received AES with a Nucleous Promontory Stimulation system. patients received bipolar square waves fewer than 400 Hz pulses (often 50 Hz) with duration of 0.5 sec. during the seven sessions of 30 min. In an attempt to measure the effects of tinnitus before and after AES, we used the Persian Tinnitus Questionnaire (TQ), designed to assess the dimensions of tinnitus complaints. The patients of our study had been unsuccessfully treated by many medical methods and gave their written consent to participate in the study, which was approved by the department & Research Center of Otolaryngology, Head & Neck Surgery, Iran University of Medical Sciences.

    Results

    We used extratympanic auditory electrical stimulation (EAES) to treat 42 patients with persistent tinnitus. For each patient the standard tinnitus questionnaire (TQ) was filled before and after intervention of AES. In the group of patients in whom tinnitus was improved (n = 28), the global score of TQ decreased significantly (P=0.0001), whereas the same dimension of TQ showed no remarkable changes (P=0.064) in the “unimproved” group (n = 14). The decrease in the loudness of tinnitus was significant (P=0.002), but in the unimproved group the difference in the loudness was not significant (P=0.336).

    Conclusion

    The TQ is an instrument which provides a broad description from both factor analysis and clinical evidence. Our findings indicate that the dimensions of psychological complaints due to tinnitus from before to after treatment with AES were significantly decreased. In conclusion, EAES reduces the effects of the tinnitus but presents limitations, mainly due to the short duration of the electrical residual inhibition of the tinnitus. It seems that the continuous use of the electrical stimulation by external electrical stimulation produces a progressive inhibition of the tinnitus in distressing tinnitus patients.

    Keywords: EAES, Tinitus Questionnaire, psychological, complaints
  • Alaeddini F. , , Fatemi R. , Ranjbaran H. , Feizzadeh A. , Mph), Ardalan A. , , Hosseinpoor Ar , , Asghari Roodsari E. , Eskandari S. , Tavakol Hr , Mirzasadeghi Ar , Mph) Page 9
    Introduction
    Erudite people immigration and its epidemic form, known as brain drain, is a well-known phenomenon worldwide, especially in he developing world. This form of immigration, when occurs in the health care professionals can damage the health care system of any country. Iran has faced a wave of brain drain in health professionals, as well as other professionals, during the last years. The aim of stuty was to find the inclination to immigration and the related factors among Iranian physicians.
    Methods
    This is a mail survey conducted on random sample, sized 5482 physicians, from registered physician roster at the Medical Council of Islamic Republic of Iran. The questionnaire included items on inclination toward immigration and the perceived causes of it. The final analysis was based on the 2789 returned questionnaires.
    Results
    When measured on a scale from zero to 100, the mean inclination toward immigration among Iranian physicians is 53.3 (95% CI: 51.9 – 54.7). This inclination was slightly more in men than in women (54.6 vs. 50.0) and moderately more in single than in married physicians (61.8 vs. 51.0). The most stated reasons for this inclination were low income from medical jobs, low earnings in the face of inflation and high living costs, current discriminations, need for occupational promotion, and relative absence or poor living facilities in Iran. Iranian physicians rated their mean capability for immigration in the same scale as 30.85 (95% CI 30.52 – 31.18). They addressed financial problems, family bounds, and the imposed restrictions in the destination countries as the main obstacles facing with.
    Conclusion
    More than half of Iranian physicians have more than moderate inclination toward immigration. This is in part due to their financial, occupational, and social problems.
  • Farhadi M. , Mahmoudian S. , Yazdanparasti V. , Daneshi A. Page 15
    Introduction
    About 10-15% of adult population experience degrees of tinnitus in their life. The purpose of present study was to determine the effectiveness of AES on tinnitus improvement and associated psychological complaints.
    Methods
    Completing a standard tinnitus questionnaire, otolaryngological, comprehensive audiological and psycho acoustical tinnitus assessment in patients was made before and after AES. The patients received AES with a Nucleous Promontory Stimulation system. patients received bipolar square waves fewer than 400 Hz pulses (often 50 Hz) with duration of 0.5 sec. during the seven sessions of 30 min. In an attempt to measure the effects of tinnitus before and after AES, we used the Persian Tinnitus Questionnaire (TQ), designed to assess the dimensions of tinnitus complaints. The patients of our study had been unsuccessfully treated by many medical methods and gave their written consent to participate in the study, which was approved by the department & Research Center of Otolaryngology, Head & Neck Surgery, Iran University of Medical Sciences.
    Results
    We used extratympanic auditory electrical stimulation (EAES) to treat 42 patients with persistent tinnitus. For each patient the standard tinnitus questionnaire (TQ) was filled before and after intervention of AES. In the group of patients in whom tinnitus was improved (n = 28), the global score of TQ decreased significantly (P=0.0001), whereas the same dimension of TQ showed no remarkable changes (P=0.064) in the “unimproved” group (n = 14). The decrease in the loudness of tinnitus was significant (P=0.002), but in the unimproved group the difference in the loudness was not significant (P=0.336).
    Conclusion
    The TQ is an instrument which provides a broad description from both factor analysis and clinical evidence. Our findings indicate that the dimensions of psychological complaints due to tinnitus from before to after treatment with AES were significantly decreased. In conclusion, EAES reduces the effects of the tinnitus but presents limitations, mainly due to the short duration of the electrical residual inhibition of the tinnitus. It seems that the continuous use of the electrical stimulation by external electrical stimulation produces a progressive inhibition of the tinnitus in distressing tinnitus patients.
  • Gharibdoost F. , Tehranibanihashemi Sa , Mph) Rezazadeh Page 25
    Introduction
    Systemic sclerosis is a chronic multisystem disease. Many patients with limited scleroderma do not meet the criteria of the American College of Rheumatology (ACR), although they clearly have skin changes. There is no information regarding the sensitivity and specificity of manifestations of scleroderma. The aim of this study was to determine the sensitivity and specificity of the vascular and skin signs in patients with limited scleroderma.
    Methods
    Forty patients with limited scleroderma according to the ACR criteria, 40 patients with other collagen vascular diseases, and forty healthy persons were selected for this study. Ten parameters (acrocyanosis, acro-osteolysis, gangrene, Raynaud's phenomenon, pitting ulcer, more than 5 facial and palmar telangectasia, hyper- and hypopigmentation, vertical and horizontal mouth diameter, and the number of radial furrowing around the mouth) were evaluated in them.
    Results
    The mean age for both groups of scleroderma and healthy persons was the same (40 years). The patients with collagen vascular disease had a mean age of 36 years old. More than 95% of patients in each group were female. The mean duration of the disease at onset was 7.6 years in the scleroderma patients. Raynaud's phenomenon and pitting ulcers had the highest sensitivity (97.5% and 82.5%, respectively). Acrocyanosis, acro-osteolysis, gangrene, pitting ulcer, hypo and hyper pigmentation, more than 5 facial and palmar telangiectasia had 100% specificity. Receiver-operator curve (ROC) was used to determine the best cut-off point for vertical and horizontal mouth diameter and the number of radial furrowing around the mouth. The number of the radial furrowing around the mouth had the largest area under the curve with 80% sensitivity and 87.5% specificity for 5 folds or more.
    Discussion
    Raynaud's phenomenon is the best and the first sign to rule in or out the disease because it has the most positive likelihood ratio (39) and the least negative likelihood ratio (0.02). The 100% specificity of the skin signs may be due to the lack of dermatologic patients in the control group. It is therefore recommended to design studies with patients in their early onset of the disease and control groups consisting of patients with skin diseases.
  • Zafarghandi Mr , Rezaei Sa Page 31
    Introduction
    Patient satisfaction is one of the basic points in quality improvement systems. One of the services delivered to the patients is admission and its related aspects. The patient satisfaction from admission has a great impact on their satisfaction from the succeeding services they receive during the hospitalization. Patient satisfaction has different aspects including the personnel behavior, the waiting time for hospitalization, medical staff behavior, financial problems and hospitalization in the ward without problems. This study aimed to evaluate the above mentioned points in TUMS (Tehran University of Medical Sciences) hospitals.
    Methods
    To obtain data, patients were interviewed at the time of discherge. Hence, 1378 patients were interviewed during two consequent months. The data was analyzed using descriptive and analytic models employing version 10 of SPSS software.
    Results
    The findings are as follows: 66.6% didnt have any waiting time for hospitalization but 26.8% did. For 56.3% of patient, the length of time between coming into the emergency room and entering the proper ward wasnt long whereas 11.7% of patients werent satisfied of the admission personnel behavior and 4.7% weren’t satisfied. The rate of contact satisfaction with admission's employees was 82.4%. 91.3% of patients have found the wards immediately after the admission. 80.5% of patients have said they would come back for treatment to the same facility again (if necessary) while 13.6% didnt show any tendency to the same place again. 78.7% of patients would recommend the center to their relatives while 14.1% wouldn’t do so. The patient overall satisfaction of the admission process was: 76% satisfied, 14.6% partially satisfied and 9.4% dissatisfied. There was a significant relation between educational level of the patients (p=0.007) the waiting time for hospitalization (p=0.004) and to have insurance notebook (p= 0.046) others as sex, age and marital status had no effect on the satisfaction rate.
    Conclusion
    We conclude that some hospitals have greater satisfaction rate than the others. It can be used benchmarking method to increase this rate. Other processes of admission should be improved including decrease of waiting admission time and increase of social insurance coverage.
  • Shafiei Nz, Tabatabaei H., Sarijloo M., Hamkar R., Mokhtari-Azad T., Mahmoodi M., Nategh R. Page 38
    Introduction

    It is essential for the management of the pregnant patients with a recent rash or in contact with a rubelliform illness that differential diagnosis of primary rubella infection from reinfection could be accomplished. The presence of rubella specific IgM has been taken in the past as a reliable indicator of primary infection, but in some cases the presence of IgM can be due to other causes. In this study, considering the fact that IgG avidity in primary rubella is much lower than in reinfection, the main objective was to use a convenient serological method for rubella IgG Avidity assay.

    Method

    For this purpose 72 serum samples from measles negative exanthematous patients were investigated. These samples were divided in two categories of A and B according to the serological markers (HI test results and IgM detection) and also the age of patients, presence of low avidity IgG for group A and high avidity IgG for group B was expected. An avidity IgG ELISA test was performed by elution method for each group using Radim commercial kit and 6M urea (a mild protein denaturant) and avidity index was calculated.

    Results

    Using Splus software CART method (classification and regression tree), the borderline achieved for separation the high avidity IgG from low avidity one was 47.5% and using Roc curve in SPSS software specificity and sensitivity of the test were calculated.

    Conclusion

    The results show that, this method is suitable for differential diagnosis of primary rubella infection from reinfection.

  • Mehrabian S. , Tohidpour M. , Emtyazjoo M. , Mohamadian Z. Page 45
    Introduction
    The high quality and saniety of ingredients as well as what we use daily are very important. The necessity of analysis the high and low density polyethylene (HDPE and LDPE) compositions as the premitive granoul and used disposable food containers lead us to start this research. The present study, therefore, aims to evaluate mutagenicity and carcinogenicity effect of the compositions.
    Methods
    The method is based on Ames test applying Salmonella typhimurium strains TA100, TA104 which received directly from Professor Ames. In the first stage, these strains for property purity of mutation were confirmed. Then, polyethylenes compositions have been added separately to minimal agar medium contain fresh overnight culture (TA100, TA104) and compared to positive control (index of mutagen sodium azide and bacteria) and negative control (index of distilled water and bacteria). In the other stage rat liver tissues microsmes produced under sterile conditions had been added separately to minimal agar medium with polyethylene compositions and it was measured the effect of the carcinogen material and bacteria status affected by reverse mutation and histidin produced.
    Results
    There was a specific mutation in the histidine synthesis gene that made these strains (TA100, TA104) become an external source of histidine for theirs growth. These strains upon exposure to an external mutagen undergo a reverse mutagenecity in theirs mutated histidine synthesis operon and these strains then can grow in a histidine free medium. In this research considering to colony numbers and comparison with negative control index containing several colonies produced by spontaneous mutation approved materials mutagenicity and compared. The result, also showed that the HDPE grades as the raw material and their products made in the forms of disposable glasses and containers, drinking bottles and milk bags don’t possess the mutagenicity property, but plastics bags made from LDPE caused reverse mutation of S.typhimurium of these products. If these products coated by liquid or solid oils were found to have much more affects on mutagenicity of the films.
    Conclusion
    Considering the above results, it seems that polyethylene is a safe element. The only reason, then for mutation or carcinogenicity of the PE thin bags is the presence of some very active elements added to polyethylene or involved in its formation. This critical case makes us have more care and control on the mechanism of plastics bags production.
  • Ghorbanian M. , Razzaghi-Abyaneh M. , Allameh Aa , Shams-Ghahfarokhi M. , Babaee Gr , Rezaee Mb Page 54
    Introduction
    Aflatoxins are secondary hazardous fungal metabolites, that are produced by toxigenic strains of some Aspergillus species on food and feedstuffs. These toxins are mutagenic and carcinogenic compounds, and are capable of causing health hazard in human and animals. Prevention of aflatoxin production and their elimination from food products is a matter of importance for many researchers in the last decades. Neem plant is known as an inhibitor of aflatoxin biosynthesis in producing fungi. In this communication, we studied the effect of incubation time as an important parameter on growth and aflatoxin production by Aspergillus parasiticus in presence of different concentrations of Neem aqueous leaf extracts.
    Materials And Methods
    The toxigenic fungus (Aspergillus parasiticus NRRL 2999) was cultured on sucrose low salts (SLS) medium in presence of various concentrations of aqueous neem leaf extracts (0.2%, 0.8%, 3.12%, 12.5% and 50% v/v). After shaking incubation of culture for 2, 4, 6, 8, 10 and 12 days at 28oC, the fungal mycelia were collected and processed for determination of dry weight. A known amount of mycelia and also culture media were processed for aflatoxin B1(AFB1) determination by thin layer chromatography (TLC) method.
    Results
    The neem leaf extracts had not any obvious effect on fungal growth rate at different periods of time. AFB1 production in the control samples (without neem extract) increased to the maximum level in the 8th day of culture, and then remained in a constant status till 12th day. The inhibition of aflatoxin synthesis by aqueous neem extracts was found to be time- and dose-dependent with maximum of 80-90% in presence of 50% concentration. After 2 days, there wasn’t any change in AFB1 production in neem treated mycelia as compared with control samples. In the 4th day, at 12.5% and 50% concentrations, toxin production was reduced and this reduction at 50% concentration was significant after comparing with control samples (P<0.05).
    Conclusion
    The obtained results clearly show that inhibitory effects of aqueous neem leaf extracts on aflatoxin synthesis reported in this study is time-dependent without any obvious effect on fungal growth rate. Aflatoxin inhibition is mainly occured in primary stages of fungal growth where the genes involved in aflatoxin biosynthesis have the maximum activity within the fungal cells.